jastericka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nechajme to plynúť

Láska je divoká sila. Keď sa ju pokúšame skrotiť, tak nás zničí. Keď sa ju pokúšame zajať, tak nás zotročí. Keď sa ju pokúšame pochopiť, zanechá nás bezradných a zmatených... (paulo coelho)

Prečo ľudia tak túžia po láske a keď ju majú zvazujú ju a ničia? ....zvazujú ju svojimi predstavami o tom ako sa má prejavovať, ako by nás iní mali ľúbiť....a keď to tak nerobia, sme sklamaní. Snažíme sa ju vysvetliť a vpasovať do nejakej roly, len aby sme ju zviazali.....lebo ľudia nemajú radi, keď niečo zvazuje ich......A chcú jej kázať a byť jej pánom, aj keď ona si s nami robí čo sa jej zachce a vlastne ona ovláda nás......Preto je zbytočné brániť jej....a hovoriť toto nie je pravá láska ak........alebo, takto sa láska neprejavuje, ale prejavuje sa takto..........Človek, ktorý nás miluje..............dáva nám ju sposobom sebe vlastným, tak ako to on cíti..............pretože láska je slobodná a nikdy sa nemože prejavovať u dvoch ľudí rovnako. A my sme sklamaní a hovoríme si: "Keby ma mal niekto takto rád.Takto ako si to predstavujem." Ale láske to nie je vlastné....láska sa nedá neprogramovať a ani vyprosiť.....proste je alebo nie je.....Preto toľko trpíme, lebo naše utrpenie plynie z nášho očakávania, že nás budú druhí milovať tak ako si predstavujeme, a nie tak, ako je láske vlastné...............voľne.

Každý chce cítiť, že je milovaný tak, ako ho ešte nikto nemiloval. Ale pravdou je, že každý človek nás miluje inak (svojim sposobom)....každý nás miluje tak ako vie a vládze, preto nás každý jeden miluje tak, ako nás už nikto iný milovať nebude.....


Postrehy | stály odkaz

Komentáre

  1. perfektné
    perfektné...pripomenulo mi to pesničku od kapely NadoraSZ ...Motýle v zajatí :) Dám ti link, lebo sa ti isto bude páčiť...pošlem ti ho na odkaz autorovi...nechcem robiť prílišnú reklamu :D
    publikované: 16.02.2007 22:16:26 | autor: Linki (e-mail, web, autorizovaný)
  2. dakujem
    reklama na dobre veci predsa je konstruktivna:)
    publikované: 16.02.2007 22:37:41 | autor: jastericka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Čas
    Ja som pokoj.... Len láska vie, aký je dôležitý čas... Nik ani bohatsvo, ani moc ani múdrosť to nevie. Existuje 5 druhov lásky. No najdôležitejšia zo všetkých lások je láska Agápe. Je to láska založená na zásadách.Ak chceš vedieť na akých, spýtaj sa pokoja :-)))
    publikované: 08.03.2007 13:01:19 | autor: Almas (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014